Foto : Özgür AlbayrakFoto : Özgür Albayrak

Pianist Leif Ove Andsnes geeft een reeks concerten in Brussel

De grote Noorse solist spelen niet alleen "Piano Concerto No. 20 van Mozart" op 14 januari, maar ook "Schubert cyclus" van 01-04 februari.


Op 14. januari:
Brussels Philharmonic – Stéphane Denève leiding – Leif Ove Andsnes piano

Stéphane Denève, muzikaal directeur van het Brussels Philharmonic, heeft een Oostenrijks-Finse avond voor ons in petto. Op het programma staat onder meer een werk van dirigent en hedendaags componist Esa-Pekka Salonen. Jean Sibelius, de nationale trots van Finland, schreef met zijn Symfonie nr. 2 dan weer hét meesterwerk van de 'nationalistische romantiek’. Het Weense classicisme is op zijn beurt op briljante wijze vertegenwoordigd door het fantastische Pianoconcert nr. 20 van Mozart, een van de populairste concerto’s – een genre waarin de componist uitblonk. Aan de piano zit niemand minder dan pianist Leif Ove Andsnes die, na een bijzonder geslaagde cd-opname, het oeuvre door en door kent.

U kunt meer informatie vinden over het programma hier.  

 

Van 1 tot 4 februari : Matthias Goerne & Leif Ove Andsnes

Na zijn ‘schubertiade’ met het Franse kwartet Quatuor Ébène, komt de Duitse bariton Matthias Goerne terug naar Brussel met een andere graag geziene gast van BOZAR: de Noorse pianist Leif Ove Andsnes. Samen brengen ze de drie grote liedcycli van Franz Schubert tijdens drie opeenvolgende concerten. Hun expressieve interpretatie van de liedcyclus Die schöne Müllerin verleent een buitengewoon reliëf aan de symbolische tocht van een reiziger die wordt gegrepen door de mooie molenaarster. In de piano verwerkte de Weense componist een heel landschap, met stromend water en een draaiende molen. De zang is lyrisch en hartverscheurend.

U kunt meer informatie vinden over het programma hier.


Bookmark and Share