Foto: June WitzøeFoto: June Witzøe

Ontmoeting in België met auteur Erika Fatland

Van 24 tot 26 maart 2017 gonst het in de Brusselse straten weer van de literaire bedrijvigheid. Tijdens de zesde editie van het Passa Porta Festival delen een honderdtal Belgische en internationale schrijvers in alle mogelijke talen en genres een weekend lang hun ideeën, hun liefde voor het woord en hun passie voor teksten. Een maand voor zijn festival onthult het internationale literatuurhuis het complete festivalprogramma en geeft er een feestelijk voorsmaakje van in drie steden, in gezelschap van de Noorse schrijfster Erika Fatland.


De Noorse schrijfster en antropologe Erika Fatland (1983) is een veelzijdig wonder. Ze spreekt zeven talen, studeerde, reisde en werkte in veel verschillende landen en schreef artikels voor meerdere kranten en tijdschriften. Haar laatste bœk, Sovjetistan (De Geus, 2017), is een reisverhaal door de vijf voormalige Sovjetlanden, Kazachstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan, die in 1991 onafhankelijk werden. Fatland onderzœkt met compassie en kennis van de samenlevingen hœ deze landen zich ontwikkeld hebben en hœ het Sovjeterfgœd deze landen heeft beïnvlœd.

In 2016 werd Fatland door het Europese platform Literary Europe Live gekozen als een van de 10 New Voices from Europe. Met deze erkenning kunnen tien Europese schrijftalenten hun internationale zichtbaarheid vergroten. Fatlands bœken werden vertaald naar het Deens, Ests, Fins, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Russisch, Pools en Zweeds.

U kunt meer informatie vinden over het programma hier.


Bookmark and Share