Photo: Mike Cooper & Norwegian Seafood CouncilPhoto: Mike Cooper & Norwegian Seafood Council

Lekker eten met kerst?

Hier zijn een aantal eenvoudige en goede visrecepten voor het kerstmenu tijdens de feestdagen:


Salade met Noorse Skrei

Recept voor salade met Noorse skrei

Nodig voor vier personen
800 g Skrei filet (Noorse winterkabeljauw)
2 soorten Sla
½ Komkommer in plakjes
½ Rode peper, kleingesneden
Verse kruiden (bijv. basilicum, kervel of bieslook)
4 eetl Grof gehakte pinda’s of noten

Voor de dressing
Sap van 1 citroen
1 tl. Mosterd
¾ dl Olijfolie
1/3 dl Sambal oelek

 

Warm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.

Snij de Skrei in stukken en smeer ze in met wat dressing.

Doe de vis in een ovenschaal en zet ze 15 minuten in de oven. De kerntemperatuur moet niet hoger zijn dan 60 graden Celsius.

Leg de sla, komkommer en peper op vier borden. Druppel er dressing over. Leg de vis op de sla en druppel het laatste restje dressing er over. Strooi er de fijngehakte pinda’s of noten over.

 

 

Clubsandwich met haring en avocado

Laatst bijgewerkt: 6-5-2010 //

Ingrediënten
• 3 Hollandse nieuwe
• 12 sneetjes donker volkorenbrood
• 2 rijpe avocado’s
• sap van een halve citroen
• 1 klein gekookt bietje
• 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
• 50 gram rucola
• zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding
Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd 1 avocado in dunne plakken en sprenkel er wat citroensap over. Maak het bietje schoon en snijd het in heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap. Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper.

 Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjesLeg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.

Bronvermelding: www.visrecepten.nl

 

 

Pasta met gerookte zalm

Recepten - pasta met gerookte zalm

Ingrediënten
200 g gerookte zalm
150 g eierpasta
4 eieren
5 eetlepels (walnoot)olie
½ dl melk
2 lente-uitjes
sap van een halve citroen
1 eetlepel geraspte mierikswortel
3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
75 g gepelde walnoten, grof gehakt
75 g waterkers of veldsla
peper en zout

Bereiding
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Klop de eieren los met melk en zout en peper naar smaak.

Verwarm 1 eetlepel (walnoot)olie in een steelpan en schenk het eimengsel erbij. Verwarm het ei al roerende tot het begint te stollen en rul wordt. Snijd de zalm in brede repen en de lente-ui in kleine ringetjes. Klop in een slakom het citroensap met 4 eetlepels (walnoot)olie, mierikswortel, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing.

Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en walnoten door de dressing. Verdeel de waterkers of veldsla over vier borden en schep de pastasalade erop. Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en walnoten erover. Lekker met vers geroosterd brood.


Bookmark and Share